Piano docenten
Pianodocenten


HANNEKE LETHER

Piano docenten

Hanneke Lether werd geboren in een muzikaal gezin. Zij begon haar pianostudie op zevenjarige leeftijd bij Caecilia Andriessen. Op 17-jarige leeftijd werd zij toegelaten tot het Rotterdams Conservatorium. Zij studeerde hoofdvak piano, achtereenvolgens bij Ton Hartsuiker, de Poolse pianiste Barbara Grajewska en de pianist en musicoloog Eric van Griensven. Zij behaalde niet alleen het diploma Docerend Musicus (D.M.) met lof, alsmede het diploma Uitvoerend Musicus (U.M.).

Concerten
Tijdens en na haar studie aan het conservatorium heeft zij vele concerten gegeven. Ook met Kees samen, als pianoduo, trad zij regelmatig op. Met "Le Sacre du Printemps", in de bewerking voor twee piano's van Strawinsky en de "Sonate voor twee piano's en slagwerk" van Bartók oogsten zij zoveel lof dat er radio-opnamen en tientallen concerten op volgden.

Geboren pedagoge
Hanneke heeft ook altijd veel belangstelling gehad voor de onderwijskundige kant van het pianovak. Zij is altijd bezig met het ontwikkelen en verbeteren van haar lesmethodes. Zij richt zich vooral op jong talent in de leeftijd van vijf tot twintig jaar. Door de jaren heen heeft zij tijdens concoursen vele prijswinnaars afgeleverd. Haar levendige, opgewekte karakter gaat gepaard met een groot inlevingsvermogen in de denkwereld van haar leerlingen. Zij is een geboren pedagoge en zeer geliefd bij haar leerlingen. Hoewel kinderen de meerderheid vormen van haar omvangrijke leerlingenbestand, geeft zij tevens met plezier les aan een klein aantal volwassenen.
Meer informatie over het gradensysteem Copyright© 2001
Pianolespraktijk Lether & Van der Stelt
Piano docentenPiano docenten